Meg lehet nyugodni: a Magyar Idők szerint a vidéki kórházak már megújultak

  • narancs.hu
  • 2018.06.02 11:55

Fekete Lyuk

A fővárosiak meg már mikor.

Az egészségügyben semmi probléma, a fővárosi és vidéki kórházakban minden a legnagyobb rendben, rohamtempóban folynak a fejlesztések, ma-holnap minden intézmény mintakórház lesz. Bár az egészségügyi fejlesztések jelentős része a fővárosra koncentrálódik az Egészséges Budapest programnak köszönhetően, ennek nem sok látszata van. Viszont az elmúlt években a vidéki kórházak is megújultak, egyebek mellett az 500 milliárd forintos uniós forrásnak köszönhetően – írja a Magyar Idők.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója próbálta bizonyítani a kormányhű lap állításait, emellett cáfolja a munkaerőhiány, a szakemberek kivándorlásának tényét. „Nem állja meg a helyét az a vád, hogy az ágazati béremelések miatt eladósodnak a kórházak, a működési támogatásokkal a központi források biztosítottak – amelyeket tavaly és idén is időben megkaptunk –, így jóval stabilabb a rendszer.”

Hogy is mondta Orbán Viktor a minap? „Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani.”

Megy ez.

(Magyar Idők)

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.