Meg lehet nyugodni: a Magyar Idők szerint a vidéki kórházak már megújultak

  • narancs.hu
  • 2018. június 2.

Fekete Lyuk

A fővárosiak meg már mikor.

Az egészségügyben semmi probléma, a fővárosi és vidéki kórházakban minden a legnagyobb rendben, rohamtempóban folynak a fejlesztések, ma-holnap minden intézmény mintakórház lesz. Bár az egészségügyi fejlesztések jelentős része a fővárosra koncentrálódik az Egészséges Budapest programnak köszönhetően, ennek nem sok látszata van. Viszont az elmúlt években a vidéki kórházak is megújultak, egyebek mellett az 500 milliárd forintos uniós forrásnak köszönhetően – írja a Magyar Idők.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója próbálta bizonyítani a kormányhű lap állításait, emellett cáfolja a munkaerőhiány, a szakemberek kivándorlásának tényét. „Nem állja meg a helyét az a vád, hogy az ágazati béremelések miatt eladósodnak a kórházak, a működési támogatásokkal a központi források biztosítottak – amelyeket tavaly és idén is időben megkaptunk –, így jóval stabilabb a rendszer.”

Hogy is mondta Orbán Viktor a minap? „Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani.”

Megy ez.

(Magyar Idők)

Figyelmébe ajánljuk