Megbüntették a közteresek Kósa Lajost Újlipótvárosban

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Fekete Lyuk

Ráparkolt a zebrára a XIII. kerületben, rögtön elkapták. 

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke Budapest egyik legforgalmasabb részénél, a felső rakpart és a XIII. kerületi Katona József utca kereszteződésénél parkolt le a kocsijával, de az autó hátulja jó egy méterrel rálógott a zebrára, így megbüntették – írja a Blikk

A lapnak egy olvasója számolt be arról, hogy a dugóból látta, ahogy a volt Liget Étterem előtt Kósát megbüntetik a közterület-felügyelők. "Biztos, hogy nem így kellett volna leparkolnia. Az autója félig rálógott a zebrára. Én nyugodtnak láttam Kósa Lajost, tudomásul vette, és már töltötték ki a papírt, teljesen egyértelmű volt a hiba. Szerintem megállt, de azon frissiben rajtakapták" – mondta a szemtanú, aki meg is örökítette a büntetést

A Blikk próbálta telefonon elérni Kósa Lajost, aki azonban meg sem hallgatta a kérdést, közölte, ha minden beérkező telefonra válaszolna, „hétfő hajnali 3-tól vasárnap 2-ig” egyfolytában beszélne. Sajtós kollégájához, Nunkovics Martinhoz irányította a lapot, majd bontotta a vonalat.

Végül Kósa a sajtósán keresztül igennel válaszolt arra, hogy valóban őt büntették-e meg, ő vezette-e a kocsit, ő parkolt-e rossz helyre, egyben hozzátette, 25 ezer forintos bírságot kapott. Kósa arra is igennel felelt, hogy azért parkolt-e a zebrára, mert nem vette észre, vagy mert máshol nem talált helyet.

A Blikk kiszúrta, hogy Kósa ráadásul egy olyan Seat Cuprával szabálytalankodott, amely nincs feltűntetve Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában, a fideszes képviselő erre azt közölte, hogy „kölcsön”. A lap hozzáteszi, a spanyol gépkocsimárka a hivatalos támogatója a korcsolyaszövetségnek, amelynek amúgy Kósa az elnöke. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk