Menczer Tamás külügyi államtitkár megfejtette, miért támadják Szijjártót a jachtos nyaralásával

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 31.

Fekete Lyuk

Mert a munkájában nem lehet kivetnivalót találni, és egyébként sem kéne ebből demokráciakérdést csinálni.

A Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára hétfő reggel az ATV-ben próbálta meg faarccal előadni, hogy Szijjártót azért támadják „ezzel a nyaralással", mert „a munkájában nem tudják megfogni".

A riporter Szöllősi Györgyi viszont megkérdezte, hogy a külügyminiszter miből fizette a luxus jachtozást, illetve, hogy esetleg ajándékot fogadott-e el. Merthogy az utóbbi esetet „úgy hívják, hogy korrupció".

Menczer „a leghatározottabban visszautasította a korrupció említését", majd megjegyzte, hogy ő sem tudja a kérdésre a választ.

Hogy mennyire sikerült Menczernek a faarccal elmondott nyilatkozat, mindenki döntse el maga, mindenesetre a szóváltás után a következő mondattal zárta a témát és az interjút:

"Szerintem annak a több százezer embernek és családnak, akinek a munkája a külügyminiszter munkájához köthető és a havi bevétele és megélhetése, az sokkal jobban érdekli az, hogy van munkája és bevétele, mint a külügyminiszter nyaralása."

Ezen kívül már csak arról volt szó, hogy Lendvai Ildikó egy kommunista cenzor és 2020-ban tévében beszél.

https://444.hu/2020/08/31/kulugyi-allamtitkar-szerint-az-embereket-nem-erdekli-szijjarto-jachtozasa-mert-tudjak-hogy-neki-koszonhetoen-van-munkajuk

(via 444.hu)

false

Figyelmébe ajánljuk