Mindenki megnyugodhat, az oltás típusától függetlenül lehet utazni a Seychelle-szigetekre

  • narancs.hu
  • 2021.12.14 11:45

Fekete Lyuk

Bár úgy tűnik, eddig is ez volt a helyzet.

A koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok az oltóanyag típusától függetlenül szabadon, karanténkötelezettség nélkül, egy negatív PCR-teszt bemutatásával utazhatnak a Seychelle-szigetekre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

Szijjártó Péter elmondta, hogy a politikai megállapodást követően hétfőn a technikai egyeztetéseket is lezárták, így keddtől hatályba lép a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről szóló megállapodás a Seychelle Köztársasággal. Ahogy a miniszter elmondta, reményei szerint a héten több tárgyalást is lezárnak, ezért lehetnek még hasonló bejelentések.

Szijjártó videója után a Telexnek több olvasó is jelezte, hogy a Seychelle-szigetek esetében eddig is ugyanezek a beutazási feltételek voltak adottak. Ezt igazolja a külügyi szolgálat idevágó, online tájékoztatójának december 10-i, tárolt verziója is (azóta az információkat frissítették).

A miniszter a bejelentésre valamivel reggel öt óra után talált időt sűrű napjában, mielőtt felszállt a Brüsszelbe tartó gépre. Szijjártó azért utazott ma Brüsszelbe, hogy a külügyminiszterekkel megvitassák az Európai Unió bővítésének kérdését.

Mint mondta: "Ismerve az álláspontokat, nem lesz egy vidám vita".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk