Nem elég a Brexit, még tejeskávéadó is jöhet!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 05., 19:00
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A briteknek az eldobható kávéspoharakból lett elegük.

25 penny poharanként: a hulladéktermelés visszaszorítása lenne célja az új adónak, amelyet az eldobható kávéspoharakra akarnak kivetni, ezt közölte a brit törvényhozó testület.

Évente 2,5 milliárd eldobható kávéspohár kerül a szemétbe Nagy-Britanniában, és ha így sem sikerülne elérni a kellő mértékű újrahasznosítást, akkor 2023-ban teljesen kivonnák az egyszer használatos poharakat a forgalomból.

Mindez onnan indul, hogy jelenleg nagyon is kevés, alig 1%-át hasznosítják újra az elvihető pohárkáknak, amelyek már majdnem annyira hozzánőttek az ember kezéhez, mint az okostelefon. A váltás a Nagy-Britanniában legtöbb kávét szolgáltató cégeket, a Pret A Mangert, a Costa Coffee-t, a Caffe Nerót, a Greggst és az amerikai Starbucksot érintené leginkább.

Bár él már a gyakorlat egyes nagy kávézóláncoknál, hogy kedvezményt adnak azoknak a vásárlóknak, akik saját pohárral érkeznek, de az ő számuk elenyésző, csupán 1-2%, ezért lenne szükség a tejeskávéadóra.

Persze a javaslatot még nem fogadták el, a „gondos mérlegelés” következik. Mindenesetre jobban tesszük, ha nemcsak a törülközőnket, hanem a kávéspoharunkat is mindig magunkkal visszük!

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 05., 19:00
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. január 05., péntek 20:31
    Hülye angolok, kiváló teáik vannak, ők meg ezt a szar műlöttyöt isszák.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk