Nem létező ukrán államról beszélt Kövér László

  • narancs.hu
  • 2024. május 16.

Fekete Lyuk

Világpolitikai elemzés Pécelen.

Kampányfórumon mondta el a gondolatait a világ folyásáról és Magyarország helyzetéről Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A Telex tudósítása arról szól, hogy a Pest megyei városban, a Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában kampánygyűlést tartottak szerdán, csak a Fidesz péceli szervezetének Facebook-oldalán hirdették meg.

Kövér Ferdinandy István fideszes polgármesterjelölt mellett kampányolt, és bő háromnegyed órás előadást tartott, amelynek a veleje az volt, hogy aki el akarja kerülni a harmadik világháborút, és nem akar a transzatlanti világbirodalom gyarmatán élni, az csak a Fideszt választhatja június 9-én. 

Kövér a 2012 és 2022 közötti időszakot Magyarország történelmének aranyévtizedeként jellemezte, és az ország nemzetközi tekintélyének emelkedésével magyarázta, hogy „egyre nagyobb hatalmaknak bökjük a bögyét, és egyre többen vannak ellenünk.” Szerinte az ukrajnai háború csak Európa eladósításáról szól, arra akarják rákényszeríteni a tagállamokat, hogy vegyenek fel olyan közös hitelt, „amelyből tudjuk finanszírozni az ukránokat az ő háborújukban, és a nem létező ukrán állam működtetését, meg majd Ukrajna újjáépítését”.

Kövér úgy gondolja, a háború addig fog tartani „ameddig a hitelezőknek a háború folytatása jobban megéri, mint az újjáépítés hitelezése. Ha majd egyszer az újjáépítés hitelezése nagyobb hasznot hoz, akkor béke lesz.”

Az Országgyűlés elnöke nem csak most, hanem minden pénteken megfordul Pécelen, mert egy ottani, baráti futballcsapatban játszik.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk