Németh Sándor újévi beszédében mindenkit a Fidesz támogatására buzdít

  • narancs.hu
  • 2022. január 4.

Fekete Lyuk

A kérdés szerinte egyszerű: globalisták vagy Fidesz.

"A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt" - ezt Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője mondta el újévi beszédében. A beszédet az egyház lapja, a Hetek közölte.

Ahogy azt a 444.hu megjegyzi, a kormány 2020-ban kötött megállapodást a Hit Gyülekezetével, melynek értelmében a Németh Sándor vezette gyülekezet állami és önkormányzati intézményekkel azonos támogatásra lett jogosult. Most pedig Németh elég egyértelműen kiállt a kormány mellett. A Vidám Vasárnap című műsor újévi kiadásában Németh arról beszélt, hogy "a törvényalkotás eddig a természet és a tízparancsolat alapján történt. Nyilván nem volt ez tökéletes, de alapvetően figyelembe vették a természetet. Ma azt látjuk, hogy olyan törvénykezési folyamat indult el, főleg a nyugati világban, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a természetet, például a szexuális törvényt, a házasság törvényét, ezért ez fundamentális probléma az emberiség számára. Nem egy kis következmény, hanem egy alapprobléma."

Németh Sándor, aki 2020 májusában megszerezte az ATV többségét, sokszor letette már a voksát az Orbán-kormány mellett. Erről itt olvashatnak bővebben.

Németh újévi beszédében arról is beszélt, hogy bár a gyűlölködés és a korrupció nagy probléma, ám ezeknél sokkal nagyobb baj az, hogy "elkezdődött egy természetellenes törvénykezés, és úgy tűnik, hogy nem áll le, és Magyarország is ennek a fenyegetettsége alatt áll. Ez a természetellenes törvénykezés összefüggésben van a globalizmus eszméjével, illetve mozgalmával."

Ezért Németh szerint a magyarok számára a legnagyobb kérdés az, hogy ki is szerzi meg az állam irányítását. Vagy "a globalisták hazai képviselői, aktivistái kezébe kerül az államhatalom – itt mind a három ágazatára gondolok – irányítása, és Magyarországon gyors fölzárkózás indul el a törvénytelen, természetellenes törvénykezésben, hogy utolérjék, fölzárkózzanak a nyugati világhoz? Vagy pedig az államhatalmat továbbra sem a globalisták érdekeire fogják felhasználni tavasztól, hanem az itteni állampolgárok javaira és érdekeire használják föl? Óriási különbség van a kettő között."

Németh Sándor szerint ilyen súlyos kérdés "talán nem is volt még a magyar történelemben."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk