Nincs annál szebb, amikor a Magyar Idők szerzője smúzol az alakuló újfasiszta mozgalom üdvöskéjével

  • narancs.hu
  • 2017. június 26.

Fekete Lyuk

Facebookon ment a pacsi!

Hosszú és terjedelmes interjú jelent meg a mai Magyar Időkben a hungarista politikai közegből érkező László Balázzsal. Az apropó természetesen az volt, hogy július 8-án Vecsésen megalakul egy új szélsőjobboldali mozgalom az Identitesz (az ő vezetőjük László), a vállaltan neonáci Betyársereg, illetve az Érpataki Hálózat szövetségre lépésével.

Problémákat felvető kérdésekre nem nagyon bukkantunk az interjúban, de hát a Magyar Idők vélhetően a Jobbik meggyengítésének eszközét látja Lászlóékban, részükről már csak ezért is indokolt a kedélyes hangvétel.

Az Index amúgy már szemlézte az interjút, ami szerintük „azért is tanulságos, mert kiderül belőle, mennyire ért össze a kormánypropaganda azzal, amit a szélsőjobboldal képvisel. Merthogy az Identitesz nyíltan szélsőjobboldali, ezt László az interjúban is elmondja, bár hozzáteszi, hogy ők új jobboldaliak is. De az Identitesz elnöke szerint „a Betyársereg politikai szárnyával és az Érpataki Modell Országos Hálózatával közösen kezdeményezett új szerveződés

az etnikai önvédelmet tartja elsődleges céljának,

és akár rasszistának is nevezhető, ha ez alatt azt értjük, hogy elismerjük a különbözőségeket, és védelmezzük saját rasszunk sajátosságait”.

false

Nagyon egymásra találhatott László és az interjú készítője, Gabay Dorka, lévén László nyilvános Facebook-oldalán, amikor az Identitesz-vezér kiposztolta az anyagot, a Magyar Idők újságírója sietett köszönetet mondani, hogy a közös munka milyen jól sikerült:

 

false

 

Az Identitesz központi oldalát nemrég a Facebook is letiltotta, alighanem gyűlöletkeltő tartalmak megjelentetése miatt. Június 7-én László a maga kőkemény stílusában reagált saját oldalán az FB lépésére: „Letörölhetik az oldalainkat, de ezzel is csak hamarosan ébredő sorainkat erősítik. Július 8-a után pedig új időszámítás veszi kezdetét!”

Reszkessetek, betörők!

Neked ajánljuk