Orbán egy éve anyázott, ha takarékosságról volt szó

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Fekete Lyuk

És azt mondta, tudja, „melyik mondat az, ami megöli a gazdáját”.

„Én figyelem, megmondom őszintén, régóta vagyok a szakmában, tehát én tudom, hogy melyik mondat az, ami megöli a gazdáját, tehát jobb lett volna, ha az életben a száján ki nem ejti. »Hazudtunk reggel, délben, meg este« – hogy csak egyet idézek a klasszikusokból –, de például azt mondani, amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, meg kevesebb gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja hangosan. Meg amikor azt mondja, hogy magas a benzinár, akkor használjuk kevesebbet az autót, üljünk többen egy autóban. Remek! Erről is van az embereknek egy véleménye. Tehát szerintem ezek nem jó dolgok” – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjúban tavaly november 19-én

Az idézetre a B1 blogcsalád hívta fel a figyelmet, és a Facebookon önállóan is útjára indult egy rövidebb változat, amelynek az adott újból hírértéket, hogy a kormány ma bejelentette, 25 százalékkal csökkenti a gázfelhasználást az állami intézményekben – a kórházak és szociális intézmények kivételével –, és a fűtési szezon alatt az érintett épületekben legföljebb 18 fok lehet.

Az intézkedés ellen tiltakoztak az ellenzéki pártok, a miniszterelnök korábbi ígéreteit kérve számon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk