Orbán meglepetés levelet mellékelt a házhoz küldött diplomákhoz

  • narancs.hu
  • 2020. május 28.

Fekete Lyuk

Azokat is megnyugtatja, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként jutottak oklevelükhöz: nem kell félni, a kormány mindent megtesz, és egyetlen magyar sincs egyedül.

Levelet írt Orbán Viktor azoknak, akik diplomájukat a járványhelyzetre való tekintettel, a gazdaságvédelmi akcióterv részeként nyelvvizsga nélkül is megkaphatták – írja a hvg.hu.

A kézhez kapott oklevél, annak mellékletei és az egyetem által küldött egyéb papírok mellett egy levél is volt a borítékban a miniszterelnöktől.

"Tisztelt Diplomás Honfitársaim!" – így szólítja meg a postai úton diplomához jutott érintetteket Orbán, majd egyből a lényegre tér. Közli, mintha nem lenne világos, hogy a koronavírus miatt válság sújtja a világot. De meg is nyugtat hamar, hogy nem kell félni, a kormány mindent megtesz. A gazdaság újraindítása érdekében pedig a megszólított friss diplomásoknak ily módon, diplomájuk könnyített megszerzésével lehetőséget ad a kormány, hogy a munkaerőpiacon felsőfokú végzettséggel is elhelyezkedjenek. Az eredmény pedig 150 ezer friss diplomás munkavállaló megjelenése.

Orbán persze arra nem tér ki meglepetésnek szánt levelében, hogy a 75 ezer – Palkovics László innovációs miniszter áprilisban még csak ennyiről beszélt –, vagy az Orbán szerinti 150 ezer diák többségének eleve azért ragadt bent a diplomája, mert az Orbán-kormány annak kiadását egy vagy több közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga megszerzéséhez kötötte.

A bevett lózunggal viszont emlékeztet: egyetlen magyar sincs egyedül!

Figyelmébe ajánljuk