A kijárási korlátozás megsértése miatt feljelentette Tuzson Bencét egy megbírságolt "dudálós tüntető"

  • narancs.hu
  • 2020. május 27.

Fekete Lyuk

A fideszes államtitkár a dunakeszi polgármesterrel bulizott a korlátozás feloldása előtti utolsó napon.

A kijárási korlátozás megsértése miatt feljelentette Tuzson Bence fideszes parlamenti képviselőt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát és Dióssi Csaba dunakeszi polgármestert egy a Hadházy Ákos-féle dudálós tüntetésen megbírságolt tüntető - írja az Átlátszó.

Poprádi Ákos ügyvédet 200 ezer forintos szabálysértési bírsággal sújtotta a BRFK a kijárási korlátozás megsértése és közlekedési szabálysértés miatt, amiért részt vett az egyik Clark Ádám téri tüntetésen, amelyen Hadházy felhívására dudálással üzentek a kormánynak a járványhelyzet kezelésével elégedetlen állampolgárok.

Tuzson és Dióssi május 17-én, a Pest megyei kijárási korlátozás utolsó napján vett részt egy dunakeszi "partibusz" rendezvényen, erről a polgármester maga tett közzé felvételeket.

Poprádi feljelentésében ilyen bekezdéseket is lehet olvasni: "A feljelentett személyek cselekvőségének súlyát nagymértékben növeli az a tény, hogy amíg a fent felhívott kormányrendeletet a vészhelyzeti időszak miatt, a kormányzati felelősség egyébként is roppant terhei mellé a törvényalkotás nem kevésbé roppant terheit is magára vállaló Dr. Orbán Viktor Mihály Miniszterelnök Úr alkotta meg a magyar jogalkotás Pantheonjának örökkön csillogó remekének, addig a feljelentett személyek az ezen remekbe foglalt normákat kifejezetten negligálták, semmibe vették, ezzel mély sebet ejtvén népünk bizalmán, mely szerint összefogva nem csak ezernyi, a hazára törő ármány – úgymint Soros, Brüsszel, a migránsok és újabban a cigányok, no meg a vírusnak drukkoló ellenzék – hanem a vírus ellen is sikerrel vesszük fel a harcot."

Figyelmébe ajánljuk