Orbán a Strache-botrányról: „Soron kívüli vadászidényt hirdettek meg”

  • narancs.hu
  • 2019. május 20.

Fekete Lyuk

Sejtelmes. Nagyon sejtelmes. Vajon mire gondolhatott?

Orbán Viktor a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán mondott beszédet, és persze arról is értekezett, hogy meg kell őrizni az identitást, a biztonságot és tovább kell erősíteni a versenyképességet.

A miniszterelnök egy rövid megjegyzés erejéig kitért az osztrák belpolitikai eseményekre: „osztrák barátaink most nem jöttek, mert ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg”.

(Borítóképünkön: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ZalaZone Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya első ütemének átadásán 2019. május 20-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

Az osztrák alkancellár arról tárgyalt, hogy egy orosz oligarcha megvegye neki a legnagyobb napilapot

Videó készült a tárgyalásról. A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek - jelentette péntek este a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videofelvételre hivatkozva.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.