Orbán új vezető tudósának markáns véleménye van a kormányfő vagyonosodásáról: Gyurcsány!

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 1.

Fekete Lyuk

„A mai politikai vezető rétegnek nincs vagyona, szemben az előzővel.”

Ma dőlt el, hogy Maróth Miklós lesz az MTA-ról leválasztott kutatóhálózat új vezetője. Azt korábban is tudtuk, hogy Maróth egyetért az orbánista politika alapvetéseivel, most azonban találtunk tőle egy igazi gyöngyszemet a vasarnap.hu-n.

„A magyar sajtó gyakran visszhangozza az ellenzéki pártok álláspontját: az ország gazdaságát tönkretették, a vezetők lopnak, egyénileg gazdagodnak, terjed a szegénység. Ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy a mai politikai vezető rétegnek nincs vagyona, szemben az előzővel. Elég Gyurcsány Ferencre utalni, aki köztudottan nagy vagyont halmozott fel, de utalhatnánk Kóka és Oszkó miniszterekre is. Hasonló személyeket a mai kormányban nem látunk.”

Maróth azzal zárja rövid, ámde annál velősebb írását:

„Mindenkitől számon kellene kérni állításai bizonyítását. Nyugalmasabb lenne a közéletünk.”

A tudós hatalom - Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista pályaképe

Tudományos közéletünk erős embere, s a konzervatív katolikus szellemiség egyik legfőbb hazai letéteményese. Megannyi magas poszt betöltőjeként formális és informális hatalma jószerivel a bölcsészettudományok teljes körére kiterjed, s szintúgy a felsőoktatás tekintélyes hányadára. Az alábbiakban e plenipotens, ám a szélesebb közvélemény előtt szinte teljesen ismeretlen férfiú eddigi életútjának és elérményeinek bemutatására teszünk kísérletet.

Figyelmébe ajánljuk