Videó: Orbán Viktor vagy Marine Le Pen rázza jobban az EU új indulójára?

  • - urfi -
  • 2017. június 21.

Fekete Lyuk

Alighogy elkészült az Európai Unió új himnusza, máris odapiszkálnak vele a miniszterelnök úrnak!

Mint azt a tánczene iránt érdeklődő közönség jól tudja, Leslie Mándoki milliárdos tételben muzsikálja el a magyar adófizetők pénzét, de ezt senki nem bánja, mert a miniszterelnök és felesége az ő koncertjein érzik a legjobban magukat. A Blikk által tényfeltárt legendás billegetésnek több maradandó feldolgozása készült, például ez:

Erre a nem mindennapi táncteljesítményre figyelt fel egy brüsszeli (már most gyanús!) pr-ügynökség, amelynek az a feladata, hogy az új Európa-dalt népszerűsítse. Ennek zenéjére táncoltatták meg a legnotóriusabb euroszkeptikusokat:

Szép, szép, de mi ez az Európa-dal? Kis keresés után kiderült, hogy a The Europe Songot maga az Európai Bizottság rendelte ettől a Soonfeed nevű ügynökségtől, méghozzá azért, hogy ezzel népszerűsítsék az EU fiatalokat megszólító kampányát. Utóbbi a New Narrative for Europe névre hallgat, és első ránézésre kérdésesnek tűnik, mennyire lehet hatékony a honlap meg egyáltalán, az egész kezdeményezés.

A dal maga viszont nekem tetszik, a koncepciója pedig kifejezetten szellemes. Az ügynökséget vezető Richard Medic amolyan kiugrott zeneszerző, aki egy 25 évvel ezelőtt felvett, fiókban maradt dallamívét vette elő, a szöveget pedig a lánya gügyögéséből gyúrta össze. Mert hogy a többnemzetiségű családban és ráadásul Brüsszelben élő kétéves lány saját nyelvében keveredik a francia, az angol, a lengyel és a halandzsa.

Íme, a dal és a klip a maga teljességében, az Európai Bizottság YouTube-csatornájáról, egyelőre megejtően alacsony nézettséggel:

Figyelmébe ajánljuk