A Pesti Srácok "tolószékes embereket sem szeretne hirdetéseken nézegetni"

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 6.

Fekete Lyuk

Nem azért, mert gyűlölik őket, csak hát mégsem "ugyanolyan természetes tolószékben élni, mint két lábon sétálni."

Boldog István és a Hit Gyülekezete után a Pesti Srácok is beállt a Coca-Cola plakátjait ócsárolók sorába, különös tekintettel Vésey Kovács Lászlóra, akinek kedden sikerült egy velőset értekeznie, "Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!" címmel.

Vésey beleszáll mindenkibe, aki támogatólag mert fellépni a plakátokkal szemben, Cseh Katalintól Alföldi Róbertig, elmeséli, miért rosszak a globális óriáscégek és hogyan próbálják behúzni a "még személyiségfejlődés közben levő legfiatalabbakat az LGBTQ-világba".

Majd jön a végkifejlet, amikor a szerző elmondja, miért nem szeretne tolószékes embereket látni hirdetéseken, holott nem utálja őket.

Erős mondatok, tessék vigyázni:

"Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket. De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna."

Figyelmébe ajánljuk