Politikusok látogatják a Tiszát, de az nem árad

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Fekete Lyuk

Pócs János után F. Kovács Sándor is vízparti fotóval üzeni: biztonságban vannak a Tisza-parti települések.

 Pócs János után F. Kovács Sándor Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP ), a Kunszövetség elnöke is meglátogatta a körzetéhez tartozó folyót – pécézte ki a szol24.hu.

A képviselő a Facebook-oldalán dokumentálta a szemlét. Megállapította, hogy a Tisza-parti települések biztonságban vannak, miközben a Duna hazai szakaszán érkező árhullám ellen vízügyesek, honvédek és önkéntesek ezrei dolgoznak, köztük a  Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei is.

A Tisza vnem árad, a hónap eleje óta szinte változatlan a vízállása ott, ahol a képviselő járt, Balogh Gyula polgármesterrel Abádszalókon, Ujvári Imre kíséretében pedig Tiszafüreden. Egyeztetni azonban a fotók tanúsága szerint ilyenkor is lehet az igazgatósággal, és alkalom adódik arra, hogy a politikus nyilvánosan megköszönje a vízügyi szakemberek munkáját.

 

 

Arról, milyen hatással jár a politikusok szereplése katasztrófahelyzet idején, a hvg.hu azt írja, hogy akit természeti csapás és újjáépítés idején látnak dolgozni, általában számíthat arra, hogy szívesebben megválasztják, aki viszont békeidőben a védekezésre költ, akár bukhat is az előrelátása miatt. A gáton dolgozó politikus példát mutat, és ez ösztönözheti is az embereket arra, hogy szintén segítsenek. Az más kérdés, mennyire tesz jót az adott helyszínen zajló munkának, ha egy miniszterelnök – akinek a biztonságára minden körülmények között vigyázni kell – beáll homokzsákot pakolni. A lap idézi a kanadai Justin Trudeau kormányfő esetét, akire 2019-ben az ottawai árvíznél homokzsákpakolás közben rászólt egy önkéntes, hogy menjen onnan, mert csak akadályozza a többieket. 

A védekezést ellenőrző, homokzsákokat töltő, lapátoló, teherautót toló magyar politikusokat bemutató hírekből látszik, már ez is versenyhelyzet.

 

A címlapkép forrása F. Kovács Sándor Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk