Schiffer András gondolatait mostantól csak a Mi Hazánk pártlapjánál követhetjük

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 10.

Fekete Lyuk

Az ATV vitaműsora már nem ad neki lehetőséget, de a szélsőjobboldalon még van helye a szabad véleménynek.

Egészen stílusosan ért véget az ATV mostanra vitán felül ikonikussá vált kommentáló műsora, az Öt körüli vita: mint az ismert, a csatorna közölte, hogy egyelőre nem indítják újra a projektet, amit négy állandó tag rezignáltan vett tudomásul. Az egykori LMP-elnök Schiffer András viszont gyorsan a műsor eltörléséről, elhallgattatásról kezdett beszélni, okként természetesen a véleményszektákat okolta, amibe ő nem illik bele. A csatorna igazgatója, Németh S. Szilárd viszont az Indexnek adott interjújában jelentette be, hogy a műsornak nem lesz vége, viszont a szokásos Szabad Gondolkodók (Hont András, Ceglédi Zoltán, Konok Péter az állandó tagok a műsorvezető Vogyerák Anikó mellett, de néha olyan polihisztorok is feltűnnek, mint Dopeman) listája felfrissül, ugyanis Schiffer már nem lesz része a csapatnak.

 
Schiffer András a Magyar Jelen csatornáján
Forrás: Magyar Jelen / Youtube
 

Már ez is izgalmas, de beszállt a történetbe a Magyar Jelen, ami a szélsőjobboldali Mi Hazánk pártlapja, hogy megkérdezze Schiffert, miért maradt ki az új évadból. A válasz az volt, hogy „mert az atv-sek trógerek”. 

És itt jön a csattanó: talán nem is tudta eddig mindenki, de Schiffer nemcsak az ATV-be járt eddig sem rendszeresen beszélgetni, hanem a Magyar Jelen Youtube-csatornáján futó Nyílt Sisakba is, ahova magával viszi amúgy rendszeresen szintén Független Gondolkodó kollégáját, Hont Andrást is. A pártlap büszkén hirdette, hogy ezek után a magát baloldaliként hirdető ügyvéd gondolatai a véleménydiktatúráról, az eltörlésről és a vakcinadiktatúráról a továbbiakban csak náluk érhetők majd el olyan figurák társaságában, mint a Pesti Srácoknál otthonról készített svédországi dokumentumfiljeiről, illetve Puzsér Róbertet ököllel megütő Ábrahám Róbert. A lap felületén hírünk megjelenésekor egyébként többek közt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és Toroczkai László tevékenységéről van szó.

Érdemes hozzátenni, Schiffer kifejezetten jó viszonyban volt eddig is a cigányterrorról lelkesen beszélő Mi Hazánkkal: tavaly októberben derült ki, hogy nemcsak irodája képviseli a pártot, de személyesen is dolgozik nekik jogi tanácsadóként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk