Semjén a Szájer-ügyről: Az ellenzéknek azt kellett volna mondania, hogy "welcome in the club"

  • narancs.hu
  • 2020. december 9.

Fekete Lyuk

A KDNP elnöke szerint a Szájer-ügy csak felszíni hullámverés. 

A szerdai kormányülésre érkező Semjén Zsolt szóba állt a Telex riporterével, aki a Szájer-ügyről kérdezte. 

Semjén válaszában zavaros fejtegetésbe bonyolódott a bűn és az erény viszonyáról, előtte azonban még felvetette, hogy az ellenzéknek inkább üdvözölnie kellett volna Szájer Józsefet. 

"Felszínesebb réteg, hogy az ellenzéknek nem ünnepelni kellett volna Szájer Józsefet? Nekik azt kellett volna mondani, hogy 'welcome in the club', drogpropaganda, melegházasság. Ez csak egy zárójeles dolog."

Ezután azonban kifejtette, hogy teológiai értelemben az eredendő bűn következtében az ember hajlamos a bűnre, de nem ez a legnagyobb baj, hanem amikor "a bűnt megpróbálják erénynek beállítani, az erényt pedig bűnnek".

Szerinte az a nagy különbség a jobb és baloldal között, hogy

"a Fidesz és a KDNP a keresztény tanítás alapján pontosan tudja, hogy mi a bűn és mi az erény. Az ember esendő, elkövet bűnöket, de ha tudja, hogy mi a jó és mi a rossz, akkor van esély arra, hogy felálljon."

Ezzel szemben szerinte a balliberális oldalon a bűnt erénynek próbálják beállítani, az erényt pedig bűnnek, és aki nem tudja, hogy mi a bűn, mert azt hiszi, hogy az erény, természetes, helyes, és normális dolog, annak esélye sincs arra, hogy felálljon a bűnből, a rosszból. 

Amikor a riporter arról kérdezte, hogy a Szájer-ügy után nem visszás dolog-e keresztény szabadságról beszélni, illetve beleírni az alkotmányba, hogy "az apa férfi, az anya nő", Semjén kifejtette, hogy ezzel összekeverik "a felszínes, pillanatnyi történéseket a metafizikai és természetrendi mélységekkel".

"Szájer József minden szempontból, emberileg is tragikus története egy esemény, ami szerencsétlen, tragikus, de nem érinti a társadalmat és az alkotmányossági rétegeket. Ezt az érinti, hogy a genderpropaganda ellentétes a természet rendjével"

- jelentette ki, majd hozzátette: "mi nem akarunk senkit kriminalizálni, mindenki azt csinál a magánéletében, amit akar", de a gyerekek egészséges fejlődéshez való joga egy olyan kötelezettség, amit az államnak meg kell védenie.

"Az, hogy az óvodában a fiúkat lánynak akarják nevelni, a lányokat fiúnak, ez ellentétes a természet rendjével. Tehát a gyerekek védelmében kell a genderpropaganda tilalmát biztosítani. Ezért fontos az, hogy világossá tegyük, hogy a házasság tekintetében a házasság egy férfi, egy nő, az apa férfi, az anya nő. Szomorú, hogy ide jutott a világ, hogy ezt rögzíteni kell, de ez egy társadalom életét határozza meg. Ehhez képest az egy felszíni hullámverés, hogy az aktuálpolitikában szegény Szájerrel mi történt" - mondta.

Beszélt arról is, hogy a nyugati politikusok nem foglalkoznak hosszú távú tervekkel, bár a politika küldetése ez lenne, végül ismét kijelentette:

"Azt gondolom, hogy a gyerekek alkotmányos védelme, hogy a kisfiú kisfiú, és a kislány meg kislány, ezt ne manipulálja senki, ezt alkotmányosan biztosítsuk, egyébként aztán a magánéletében azt csinál, amit akar."

Semjén teljes nyilatkozata a Telex oldalán tekinthető meg. 

Figyelmébe ajánljuk