Így reagáltak a püspökök Demeter és Szájer botrányaira

  • narancs.hu
  • 2020. december 6.

Fekete Lyuk

Korábban a Sargentini-jelentést és Niedermüller Péter nyilatkozatát kommentálták.

„Gyakran éri az a kritika a hazai keresztény egyházi vezetőket, hogy morális érintettségű közéleti témákban hallgatagok, talán beszédesnek is érzékelhető ez a nem túl lánglelkű csendesség” – olvasható a vallási témákkal foglalkozó SZEMlélek portál véleménycikkében, amit a 24.hu szemlézett. 

A szerző, Gégény István felidézte, hogy vannak olyan közéleti események, melyeket kommentáltak az egyházi vezetők; ilyen volt a Sargentini-jelentés, és Niedermüller Péter DK-s polármester nyilatkozata, amiben „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. Utóbbiról a katolikusok, az evangélikusok, valamint a reformátusok is tiltakoztak. 

 De vajon mi a helyzet Demeter Szilárd publicisztikájával, amiben Soros Györgyöt „liberális Führernek”, Európát pedig az ő gázkamrájának nevezte? Vagy Szájer József lemondásáról, amiért a járványügyi korlátozások ellenére egy szexpartyn vett részt, majd az ereszcsatornán próbált elmenekülni a rendőrök elől, a hátizsákjában kábítószerrel. 

„Évtizedek óta nem tapasztalt morális válságot okozó ügyek”

– jellemezte a szerző az iménti eseteket, amikre azonban eddig egyetlen keresztény egyház sem reagált

Figyelmébe ajánljuk