Szabó Tímeát megihlette Németh Szilárd, javasolja, hogy az államtitkárok fizetésük 35 százalékát adják át az egészségügyi dolgozóknak

  • narancs.hu
  • 2020. május 16.

Fekete Lyuk

Cserébe kapjanak egy láda almát. Törvényjavaslatot nyújtott be a Párbeszéd politikusa.

"Köszönet, tisztelet és elismerés”: egy láda almát minden államtitkárnak! Törvényjavaslatot nyújtottam be az államtitkárok megbecsüléséről" – írja Szabó Tímea a Facebook oldalán.

A Párbeszéd poliitkusának elmondása szerint megihlette Németh Szilárd néhány nappal ezelőtti posztja, amely szerint almát osztott megbecsülése jeléül a csepeli mentősöknek. "Azt gondolom, a megbecsülésnek ezt a rendhagyó formáját az élet más területeire is át kell ültetni."

Ezért a mai napon benyújtott egy törvényjavaslatot, amely az államtitkároknak adott 35 százalékos béremelést átcsoportosítja az egészségügyi dolgozóknak, az államtitkároknak viszont a kormány – a legmagasabb megbecsülése jeléül, vagy ahogy Németh Szilárd fogalmazott: „Köszönet, tisztelet és elismerés” gyanánt – egy-egy láda almát köteles biztosítani.

"Biztos vagyok abban, hogy az egészségügyi dolgozók nem veszik zokon, ha nem almában, hanem pénzügyi elismerésben részesíti őket az Országgyűlés. Továbbá remélem, hogy az a hetekkel ezelőtt beígért egyszeri nettó 330 ezer forintos juttatás is lassan megérkezik a frontvonalban harcolókhoz!"

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.