Szijjártó Péter munka helyett (vagy mellett) reality-showt forgat
Screenshot_2020-03-24_at_17.23.29.png

Szijjártó Péter munka helyett (vagy mellett) reality-showt forgat

  • narancs.hu
  • 2020. március 24.

Fekete Lyuk

A magyar külügyi vezetésnek veszélyhelyzet idején is jut ideje egy színjátékra. Orbán Viktor Szomszédok-parafrázisával elszabadított valamit, amit nem kellett volna.

Tegnap jelent meg Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter Facebook-oldalán egy egészen zavarba ejtő videó. A felvételen a miniszter hű államtitkárával Magyar Leventével „tárgyal“ arról, hány a koronavírus miatt külföldön ragadt magyar állampolgárt kell még hazahozni. A probléma valós, a feladat nemes és valóban a Külügyminisztérium feladata.

De a videó valójában egy szappanoperába illő megrendezett jelenet, ahol Péter és Levente, a két főhős homlokát ráncolva oldja meg a világ problémáját, és visszaköszön minden, olcsó katasztrófafilmekből ismerős klisé.

Zsebre dugott kéz, drámai vágások, a fiatalokat célzó, moblira optimalizált formátum

false

az asztalra kiterített postitetekkel tarkított térkép olyan látványelem, mint amiket a filmekben megszokhattunk,

false

 

Kis humor is belefér, bár a szövegek előre megírtak - de jegyezzük meg azt is, hogy a miniszter és az államtitkár egész jól betanulta szövegét, bármelyik amatőr színtársulatban elférnének.

false

 

A videó minden másodpercéről süt, hogy megrendezett jelenetet látunk, nézzék csak:

 

A kérdés csupán az, hogy amikor valódi veszélyhelyzet és valódi világjárvány van, akkor a magyar külügy két vezetője miért azzal van elfoglalva, hogy közepes színvonalú realityt forgasson munkaidőben?

Emlékezetes, hogy pár hete nőnapon Orbán Viktor miniszterelnök a Szomszédokat utánozva köszöntötte a nőket, talán ez inspirálta Szijjártót.

A Szomszédokat idézve kívánt Boldog Nőnapot Orbán Viktor

Etus és Thatcher - a legnagyobbakhoz fordul inspirációért a miniszterelnök. " Margaret Thatcher-től azt tanultam, ha azt akarod, hogy egy dologról sokat beszéljenek, akkor bízd egy férfira. Ha azt akarod hogy elintézzék, akkor bízd egy nőre. Boldog Nőnapot kívánok!" - mondja Orbán Viktor Facebook-ra feltöltött videójában, ami a Szomszédok stílusában készült.

Figyelmébe ajánljuk