Szüret extra: a volt fideszes államtitkár elérkezettnek látta az időt, hogy végre belerúgjon a tüntető tanárokba

  • narancs.hu
  • 2016. február 13.

Fekete Lyuk

Fincsi kis interjút adott Klinghammer István, volt felsőoktatási államtitkár a Magyar Nemzetnek. Ebből szemezgettük ki a legjobb gondolatokat. No comment!

Klinghammer István, az előző Orbán-kormány felsőoktatási államtitkára, az ELTE volt rektora interjút adott a Magyar Nemzetnek. De milyet! Nézzük a leghúzósabb gondolatokat!

-         „a tüntetések a világon semmit nem oldanak meg, teljesen értelmetlennek tartom”

-         „Például a pedagógusok mindig mondják, túl vannak terhelve, sokat kell kötelezően az iskolában lenniük. Hát kérdezze meg, más munkahelyeken hány órát kell bent tölteni.”

-         „olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.”

-         „Nem a rendszer (mármint a KLIK - a szerk.)  a rossz, hanem rosszul működtetik. Központosítani kellett a kis falusi iskolától az elit gimnáziumig.”

(Az Index nyomán.)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?