Szüret extra: Kósa Lajos hebeg valamit

  • narancs.hu
  • 2016. január 6.

Fekete Lyuk

Kövér László a Fidesz Ulyssese vagy Tórája: állandóan elemezni, magyarázni kell. A legfrissebb értelmező Kósa Lajos volt a tévében.

Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét ma reggel (jól láthatóan váratlanul) azzal a kérdéssel találták meg a Mokkában, hogy ugyan mondjon már véleményt a nők úgynevezett dolgáról:

„Hát, ööö... most akkor azt gondolja, hogy ööö... a női szerepvállalás, ööö... rövid, közép- és hosszú távú perspektíváját két percben fogalmazzam meg? Nem fog menni, mert ez rendkívül összetett feladat. Nem lehet nem észrevenni, hogy a modern nyugati társadalmak demográfiai válsága jelentős mértékben kapcsolódik ahhoz, hogy főleg a második világháború után a nők szerepvállalása a társadalomban rendkívüli mértékben átalakult. Persze, nem akarom megkerülni a kérdést: a helyzet az az, hogy a Fidesz arra törekszik, és egyébként Kövér László is ezt fogalmazta meg, ha valaki figyelte a szavait – hogyha persze valaki rosszindulatúan félre akarta érteni, akkor annak sikerült –, de Kövér László is csak annyit mondott, hogy nem lehet elfogadni azt, hogy egyes radikális szervezetek a családot a nők önmegvalósítása akadályaként próbálják beállítani. És ő azt mondta, hogy hadd legyen már a nők önmegvalósításának egyik lehetséges útja maga a család és a gyerekszülés és gyereknevelés."

Hányadik verzió is már ez? Kósa egyébként a kérdés után köszönés nélkül elviharzott a műsorvezető elől.

Figyelmébe ajánljuk