Szüret extra: Kovács Ákos irányt mutat a magyar nőknek

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 26.

Fekete Lyuk

Ha nem szülsz, magányos leszel! Mindenki Ákosa, a Kossuth-díjas Kovács napjaink jelentős gondolkodója, akinek a feminizmusról is megvan a véleménye.

Bár nem szívesen ad tanácsot, a La Femme magazin legutóbbi számában azért kivételt tett a kedves olvasókkal. Nemcsak nagy életbölcsességet osztott meg boldog-boldogtalannal, de még a hagyományos női szerepeket is propagálta. Sajnos nem fejti ki pontosan, melyek is volnának ezek a szerepek, de a hangvétel és a gondolatok iránya alapján mi a főz-mos-takarít-szül-nem beszél vonalon keresgélnénk. Mintha csak az előadóművész szívének oly kedves kormánypártok honatyáit hallanánk!

„Az ember ugyan nem szívesen ad tanácsot, de a La Femme, azaz »A Nő« számára talán annyit mondhatok: szeressen nő lenni, találjon vissza a hagyományhoz, mert az őrzi egyedül, hogy mi az üdvözítő az ember számára. A hagyományos női szerepeken túl vannak talán pillanatnyi sikerek, de még több a boldogtalanság, a kudarc és a magány. A legfontosabb, legszentebb női hivatás az anyaság, akkor is, ha ezt manapság nem divatos kimondani. Minden »izmus« vége az, hogy önmaga paródiájába fordul, és erőszakoskodni kezd, ilyen a feminizmus is. Aki teheti, óvakodjon tőle.”

false

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala


Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.