Szüret: Fekete György visszautasítja a saját szavait

  • narancs.hu
  • 2014. december 2.

Fekete Lyuk

A Magyar Nemzet pedig saját magát parodizálja. Frissítés: a Magyar Nemzet elnézést kér, egyszerű szerkesztői hiba történt.

Fekete György visszautasította a vádakat – hirdeti a Magyar Nemzet cikkének címe, amely arról számol be, hogyan fényezte magát az MMA elnöke az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága előtt. Nem szerénykedett Fekete, de hát nem is azért fizetik, hogy mértéktartó legyen, vagy egyáltalán: gondolkodjon.

Az MMA által támogatott Kultúrgrund rovatban napvilágot látott cikk címéből akár arra is következtethetnénk, hogy érték kritikák az Elnök Urat a bizottság ülésén, de az erről szóló részek, már ha voltak ilyenek, valahogy kimaradtak a Nemzet cikkéből. Így viszont meglehetősen komikus kombináció jött létre.

false

A találat a Magyar Művészeti Akadémia Facebook-oldaláról.

Frissítés:

Cikkünkre online felületén reagált a Magyar Nemzet. Ezt írják: „A nyomtatott Magyar Nemzetben cikkünk helyes változata jelent meg, így nyilvánvaló, hogy nem manipuláltuk a meghallgatásról szóló online írásunkat, hanem csupán szerkesztői hiba történt, amelynek következtében az inkriminált kultúrgrundos cikkből kimaradtak Hiller István szavai.” „Cikkünk szerint tehát Fekete György nem a saját, hanem Hiller István szavait utasította vissza, a Magyar Nemzet pedig nem parodizálta saját magát.”

Figyelmébe ajánljuk