Transparency International: az EU legkorruptabb országa vagyunk

  • narancs.hu
  • 2021. január 28.

Fekete Lyuk

Romániával és Bulgáriával holtversenyben vezetjük a listát.

Eddig Bulgária korruptabb volt nálunk, most azonban velük és Romániával hármas holtversenyben az EU legkorruptabb országa lettünk a Transparency International korrupcióérzékelési indexe szerint. A 2020-ról szóló elemzés arra jutott, hogy a kormány arra használja fel a járványt, hogy tovább erősítse a hatalmát és hogy még több közpénzt alakítson magánpénzzé - írja a hvg.hu.

Mint megjegyzik, míg 2010-ben az EU kilencedik legkorruptabb országa voltunk a Transparency International  korrupcióérzékelési indexe szerint, azóta szinte minden évben hátrébb csúsztunk a listán.  Míg az EU-ban mostanra vezetünk a korrupcióban, globálisan a 180 ország között egy helyet javítottunk, így most a 69. helyen állunk. A korrupcióérzékelési indexet a Transparency International 12 szervezet 13 felmérése alapján, üzletemberek és szakértők értékeléseiből kiindulva állítja össze - írja a hvg.hu.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás. 

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.