Végre megfejtette a Fidesz, hogy mi a baja az ellenzéknek a paksi bővítéssel

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. november 20.

Fekete Lyuk

Nyilván megvették őket, de most nem a Soros.

"Az ellenzéki pártok azért támadják a paksi bővítést, mert külföldi energiacégeket szolgálnak, megvették őket, ezért ők külföldről akarnak energiát, áramot vásárolni. Sokaknak nem érdeke, hogy Magyarország saját maga állítson elő áramot. Ők jobban szeretnék, hogy nőjön Magyarország importáram függősége, mert úgy sokat kereshetnének rajta" – közölte a Fidesz-frakció a távirati irodával.

Hozzátették, sem a rezsicsökkentésből, sem az energiafüggőség csökkentéséből nem engednek. A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen.

"A paksi atomerőmű nélkül legalább 40 százalékkal drágábban tudnánk csak áramot előállítani, megújuló alapú energiát pedig csak a paksi ár háromszorosáért. Ez azt jelentené, hogy egy magyar családnak, alsóhangon havi szinten is sok ezer forinttal lenne drágább az áram ára" – zárják közleményüket.

Természetesen, amikor megújuló energiáról van szó, akkor fontosak a financiális tényezők, nem ám úgy, mint a sportberuházások esetében: Orbán Viktor épp a múlt héten avatott egy akadémiát Szlovákiában. Egyébként a Paks 2 körül korántsem rózsás a helyzet: felmerült, hogy leválthatják Süli János tárca nélküli minisztert, akinek korábbi főnöke, Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek egykori elnöke (Süli korábbi főnöke) levélben hívta fel a politikus figyelmét a beruházás körüli súlyos problémákra.

Volt főnöke figyelmeztette a minisztert: Súlyos gondok vannak a paksi beruházással

Ne aggódjunk: Süli János azt válaszolta, majd "megbeszélik az ügyet". A hvg.hu birtokába került egy levél, amelyben Mártha Imre a Magyar Villamos Művek egykori vezetője figyelmeztette Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztert, hogy változtasson a Paks 2 projekten.

Figyelmébe ajánljuk