Végre te is segíthetsz, hogy a családon belüli erőszakról szó legyen az iskolákban

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 20.

Fekete Lyuk

Scherer Péterék olyan helyeken játszanák az előadásukat, ahová másképpen nem juthatna el semmilyen színház. Ehhez kérnek támogatást.

Talán még mindig viszonylag kevesen tudják, hogy a színészként mindenki által ismert Scherer Péter sorra rendezi a tantermi előadásokat, minden évben egyet. A műfaj sajátosságairól és fontosságáról itt írtunk részletesen – ez az egyik legjobb dolog, ami a színházzal és az iskolákkal történt az utóbbi években.

A Nézőművészeti Kft. produkciói már több száz iskolai szereplésen vannak túl, most pedig közösségi finanszírozással szeretnének eljutni olyan iskolákba, ahol vagy csak nagyon keveset tudnak költeni, vagy konkrétan semmilyen forrásuk nincs színházi előadások meghívására. Az adományokat a kétszereplős darab színészeinek gázsijára, az előadást követő feldolgozó foglalkozást vezető pszichológus szakértő honoráriumára, valamint szervezésre és utazásra fordítanák.

A támogatható előadás a Soha, senkinek, amelyről azt írják, hogy „a családon belüli erőszak témáját járja körül a tőlünk megszokott emberséggel, derűvel, életszeretettel”.

További információk a lenti videóban, illetve az Indiegogón.

Figyelmébe ajánljuk