Film

Fetisizálj, baby!

Ah, a nő… angyal ő és démon, szeleburdi csitri, számító dög, finom belső szerveinek egészen ékes bársony tokja – vagy bármi, amit fetisizálni lehet.

Üldöznek majd benneteket

Ha valaha is társadalmunk aktuális közérzetéről akarunk tájékozódni, érdemes egy pillantást vetni a független, kortárs (film)művészetre, amely nemcsak azt mutatja meg, milyen problémák gyötörnek minket, hanem azt is, hogy azok hova vezetnek.

„Ha lemaradok a címlapról”

A Becoming Karl Lagerfeld című sorozatban a világ­hírű divattervező bőrébe bújik napjaink egyik legismertebb német színésze, Daniel Brühl. A Becstelen brigantyk, a Hajsza a győzelemért és több Marvel-produkció sztárját karrierjének meghatározó pillanatáról és arról is kérdeztük, milyen érzés volt a divatlegenda fényképezőgépe elé állnia.

„Minden filmemet cenzúrázták”

Az iraki–iráni háborúba kalauzolja nézőit Szepideh Fárszi a Szirén című animációs filmje, amely egy fiatal fiú felnövéstörténetén keresztül keresi a választ arra, mit lehet tenni akkor, ha bombák hullnak az ember körül, s hogyan lehet anélkül ellenállni, hogy valaki fegyvert ragadna.

Életfogytig tartó trauma

Nyilván a szeretet a legnagyobb erő, valahogy mégsem az egymást kézen fogó sztorik váltak a kedvenceinkké, hanem inkább azok, ahol elvágják valakinek a nyakát egy húrral.

Krémes

Sós Bálint Dániel úgy bő másfél éve, 2022 őszén futott egy tiszteletkört a filmmel foglalkozó portálokon.

  • - ts -
  • 2024. május 22.

Cicaharc

Márkusné és Kozákné szomszédok egy aprócska magyar faluban.

  • SzSz
  • 2024. május 22.