Ám úgy tűnik, hogy a túléléshez nem kell feltétlenül a kirakatban lenni, bár a Bohémtanya példája nyomán a nosztalgia önmagában nem sokat ér. Minden bizonnyal a megújulás (és az egészséges táplálkozás) jegyében váltottak profilt, s hirdetik magukat gluténmentes étteremként, ami a név megtartása mellett a megtestesült stílustörés, de annyi baj legyen. Mert igaz ugyan, hogy elég furcsán fest, hogy a neten egyenesen Gluténmentes Bohémtanya néven fut a hely, de mivel a választék teljes körű (frissensültek, pizzák, hamburgerek stb.), mindez akár újabb túlélési gyakorlatnak is felfogható.
Az biztos, hogy a csomagolást nem bonyolítják túl. A frissensülteket simán alufóliával burkolták, a hungarocelldoboz a köreteknek jutott, ellenben a leves dobozkáját úgy betekerték folpackkal, hogy alig bírtuk kicsomagolni.
De megéri a fáradságot. A fokhagymakrémleves (990 Ft) sűrű, jóízű, „téli hangulatú”, a képen látható kruton helyett egy szelet, minden bizonnyal gluténmentes pékárut is adtak mellé, félúton a kenyér és a kalács között. A bécsi szelet (3090 Ft) akkora, mint egy frizbi, a hússal nem is lenne bajunk, de a „mentes” panírozás valahogy nem az igazi. Noha sok jót nem vártunk az „óriás” hekktől (2890 Ft) azok után, hogy már a fotózás alatt olajos lett tőle az asztal, pedig alufóliával együtt fényképeztük, ám a valóság minden képzeletünket felülmúlta, „felbontás után” ugyanis kiderült, hogy a hal belső szerveit nem távolították el. Márpedig ez olyan gyomorba vágó látványosság, hogy nemhogy nem kóstolnánk meg, de a többi ételből sem bírunk többet enni.
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!