Idén ötven éve, hogy az Országos Szeszipari Vállalat szabadegyházi gyára megkezdte a magyar whisky gyártását. „Skóciai licenc megvásárlásával sűrítményt, alapanyagot hoznak be, és védett palackokban ezt hozzák forgalomba Club 99 néven. Az új ital gyártása a Szeszipari Vállalat szabadegyházi gyárában az év elején kezdődött meg, az eredeti skót alapanyagból készült magyar újdonságból mintát küldenek a Szovjetunióba, az NDK-ba és Brazíliába” – írta az újság 1969-ben, hozzátéve, hogy a gyártó bízik benne, hogy a hazai közönség borsos ára ellenére (140 forintért adták) is megkedveli a „skót kisüstit”. Hát nem kedvelte meg. A kortársak szerint nemcsak drága volt, de borzalmas is, vélhetően csak a mindenevő szovjet piac kedvéért gyártották a nyolcvanas évek közepéig.
Mindez a Vas utcában, a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületében található üzlethelyiségéről jut az eszünkbe, és eltelik pár perc, mire felfogjuk, hogy ez itt hattal kevesebb, vagyis csak Club 93. Mindössze pár négyzetméteres, galériás helyről van szó, nyáron a járdát is elfoglalják, de ott zene helyett a Rákóczi út moraját hallgathatjuk. Ráadásul az üzlet profilját is benéztük, a többi vendéghez hasonlóan mi is csak inni ültünk ki a parányi teraszra. Így hát nagy volt a meglepetés, amikor az étlapon a meleg szendvicseknél gazdagabb kínálatról olvashattunk.
A hagymalevesbe (850 Ft) kaprot tettek, amitől olyan „nyárias” lett. Leginkább a tökfőzeléket juttatja az eszünkbe, de nem bánjuk. A négysajtos pizza tésztája jobb az átlagnál, viszont a sajtok „lehúzzák”. Annál nagyobb meglepetés a roston sült lazac (2600 Ft), amit nemcsak szemet gyönyörködtetően készítettek el, de jól is. Kár, hogy a „frissnek” nevezett zöldköretben (600 Ft) befigyel néhány szem mirelitborsó. A ház specialitása a Club 93 csirke (2250 Ft), annyit tesz, hogy sajtot meg bacont tesznek a sült csirkemellre. Nem rossz, de ennél azért többet várunk. A csokivulkán nevű édesség (820 Ft) csokoládészuflé fagylalttal, tejszínhabbal meg némi lekvárral. Egynek elmegy.