étel, kihordó

Tom Yum

  • ételhordó
  • 2021. március 31.

Gasztro

„Legfőbb célunk, hogy a magyar közönséggel és a betérő külföldiekkel is  megismertessük és megszerettessük az eredeti thai ízvilágot, s ebben a Thaiföldről érkezett szakácsaink vannak segítségünkre.” 

Ha két évvel ezelőtt olvassuk az ambiciózus beharangozót, különös illatokat, evőpálcikával bénázó vendégsereget, mosolygós személyzetet képzelünk magunk elé. Most csak malmozó ételfutárt, hőálló dobozokat, sötétbe borult látványkonyhát, takarékra állított gázlángot. Kínunkban arra gondolunk, hogy milyen kár, hogy egyetlen távol-keleti akcióhőst sem neveztek Tom Yumnak, pedig micsoda műsor lenne, ha hősünk nuncsaku helyett fakanállal hadonászva számolna le a bangkoki alvilággal, miközben fél kézzel elkészíti a róla elnevezett levest.

A tom yum a thai konyhának olyan, mint nekünk a bográcsgulyás, ezért nem is csoda, ha így neveznek el egy thai éttermet. Pontosabban hármat, mivel Tom Yum az Andrássy úton, a Boráros téren és Budakeszin is működik. Hozzánk a Boráros téri van a legközelebb, a rendeléstől az átadásig alig fél óra telik el, a csomagolás csinos, az ételeket melegíteni sem kell.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk