étel, hordó

Wang mester kínai konyhája

  • ételhordó
  • 2021. november 24.

Gasztro

„Ha abból indulunk ki, hogy a rendszerváltás után naponta nyíló puccos kínai éttermeket – amelyek többnyire titkos ruharaktárként is működtek – maga alá gyűrte a gyorsbüfék lavinája, úgy véljük, a tizenvalahány éve Budapesten működő Wang Qiang vetélytárs nélkül maradt” – írtuk 2009-ben Wang mester Ferencvárosban működő konyhájáról. Azóta jócskán felsorakoztak a vetélytársak immár a távol-keleti spektrum sokszínűségével, de a Wang brand nemhogy feledésbe merült volna, inkább kiteljesedett. Jelenleg négy étterem köthető össze a májsztró nevével: két Biang nevezetű street food bisztró és két „igazi” étterem, egy Zuglóban, egy Pasaréten.

A felsoroltak közül a zuglói, a Gizella út 46/A alatt (az egykori Kanizsa étterem helyén) működő konyha a legrégebbi, több mint tíz éve üzemel, bár azt nem mondhatjuk, hogy a változatlanság emlékműve lenne. Legalábbis erre következtettünk abból a 2010-es keltezésű filmből, amely a megnyitó után készült. Akkor még az „Ázsiai büfé Wang kínai konyha” felirat díszelgett a bejáratán, odabent pedig nagy kerek asztalok várták a vendégeket, vélhetően a forgatós bőségtálak kényelmesebb alkalmazása okán.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk