étel, hordó

Wang mester kínai konyhája

  • ételhordó
  • 2021.11.24 20:55

Gasztro

„Ha abból indulunk ki, hogy a rendszerváltás után naponta nyíló puccos kínai éttermeket – amelyek többnyire titkos ruharaktárként is működtek – maga alá gyűrte a gyorsbüfék lavinája, úgy véljük, a tizenvalahány éve Budapesten működő Wang Qiang vetélytárs nélkül maradt” – írtuk 2009-ben Wang mester Ferencvárosban működő konyhájáról. Azóta jócskán felsorakoztak a vetélytársak immár a távol-keleti spektrum sokszínűségével, de a Wang brand nemhogy feledésbe merült volna, inkább kiteljesedett. Jelenleg négy étterem köthető össze a májsztró nevével: két Biang nevezetű street food bisztró és két „igazi” étterem, egy Zuglóban, egy Pasaréten.

A felsoroltak közül a zuglói, a Gizella út 46/A alatt (az egykori Kanizsa étterem helyén) működő konyha a legrégebbi, több mint tíz éve üzemel, bár azt nem mondhatjuk, hogy a változatlanság emlékműve lenne. Legalábbis erre következtettünk abból a 2010-es keltezésű filmből, amely a megnyitó után készült. Akkor még az „Ázsiai büfé Wang kínai konyha” felirat díszelgett a bejáratán, odabent pedig nagy kerek asztalok várták a vendégeket, vélhetően a forgatós bőségtálak kényelmesebb alkalmazása okán.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Öt év börtönre, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték a volt mezőberényi lelkészt

Folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, sikkasztás és költségvetési csalás bűntettében, amely bűnszervezeti alakzatot is felvett, bűnösnek mondta ki a Gyulai Törvényszék pénteki ítéletében R. János volt mezőberényi református lelkészt és vádlott-társait. A lelkészt 5 év letöltendő börtönbüntetésre, 2,5 millió forint pénzbüntetésre és jelentős nagyságrendű vagyonelkobzásra ítélték.