A GVH jóváhagyta, hogy Tiborcz érdekeltségébe tartozó céget vegyen az MVM leányvállalata

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Gazdaság

A társaság tavalyi árbevétele 2,5 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 1,2 milliárd. 

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MVM Zöld Generáció Zrt. és a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Tatooine Solarpark Kft. összefonódását, így az MVM leányvállalata egyedüli irányítást szerez a Tatooine felett – írja a hvg.hu a GVH hirdetménye nyomán. 

A 444.hu korábban azt írta a cégről, 2016-ban alapította az Orbán-közeli török milliárdos Adnan Polat, majd 2020 végén az ország több pontján is szolárerőműveket uraló Sájer Gábor vette át a céget. 2022 első hónapjaiban megjelentek a cégben Tiborcz István üzlettársai, majd egy hozzá köthető magántőkealap is.

A cégkivonat szerint jelenleg 50-50 százalékban birtokolja a napelemparkot az LPBF Holding Kft. és a Green Energy Investhor Zrt. Utóbbi a Tiborczhoz köthető Central European Opportunity Magántőkealap (CEOM) tulajdona. A Tatooine mérlege alapján a tárgyi eszközök értéke 11,8 milliárd forint volt év végén, amiből 7,4 milliárdot tettek ki az ingatlanok. Tavalyi árbevétele 2,5 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 1,2 milliárd. 

A CEOM-mal a közelmúltban foglalkoztunk, ugyanis a magántőkealaphoz köthető a salgótarjáni szennyezéssel összefüggésbe hozott Éltex Kft. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk