A kormány gyorsan döntött: 287 milliót adott Matolcsy fiának
Screenshot_2020-05-21_at_16.26.42.png

A kormány gyorsan döntött: 287 milliót adott Matolcsy fiának

  • narancs.hu
  • 2020. május 21.

Gazdaság

Az átadást Szijjártó Péter méltató szavai kísérték.

Három vállalat vehetett át támogató okiratot a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján. Egyikük a Matolcsy György fiának érdekeltségében lévő Balaton Bútor Kft. – szúrta ki a 444.

Szijjártó Péter külügyminiszter a díjátadón azt mondta: a járvány okozta visszaesésből előny is származhat, ha a magyar cégek fejlesztésekre fordítják a visszaesés miatt felszabaduló idejüket. „A kormány ehhez azzal járul hozzá, hogy az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak” – mondta.

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

A Balaton Bútor közel 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott. A pénzt nemcsak az ügyvezető igazgató, hanem a térség fideszes országgyűlési képviselője is megköszönte. Óvádi Péter külön kiemelte, hogy a kormány gyorsan döntött a támogatásról.

Matolcsy Ádám a Glamorous nevű cégén keresztül lett résztulajdonosa a Balaton Bútornak. Akkoriban segítette az ügyletet a Növekedési Hitelbank hitele – a végelszámolás alá került bank Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában állt.

A Balaton Bútor Kft. mellett támogatást kapott a somogyi Igalon működő Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Is. Ennek beruházása szintén meghaladja a 574 millió forintot, kormányzati támogatása pedig a 287 millió forintot. A jakabszállási Genevation Aircraft Kft. 254 millió forintos beruházása 127 millió forint versenyképességi hozzájárulásra számíthat.

Figyelmébe ajánljuk