A magyar vállalati szférába is megérkezhet a négynapos munkahét?

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Gazdaság

A nagyvállalatok közül elsőként a Telekom egyelőre négy hónapon keresztül teszteli, hogy megéri-e a váltás.

A magyarországi nagyvállalati szektorban elsőként a Telekom tesz kísérletet az új munkarend bevezetésére – írja a Telekom közleménye alapján a hvg.hu.

A tervek szerint a cégnél négy csapat áll át - még csak tesztjelleggel - a négynapos munkarendre,  július és október között. A kísérleti projekt ideje a csapatok változatlan alapbér mellett fognak dolgozni, és különösen fontos lesz a munka megszervezésének kérdése és a tapasztalatgyűjtés. A csapatokat úgy alakították ki, hogy a tesztben részt vehessenek ügyfelekkel és támogatói fronton dolgozók is.

Ezzel egyidejűleg a Telekom  egy országos, reprezentatív kutatást is kezdeményez, amely vizsgálni fogja, hogy mi a véleménye a magyarországi munkáltatóknak és munkavállalóknak a kezdeményezésről és hogy milyen forgatókönyvekkel lehetséges a 4 napos munkahét megvalósítása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk