A magyarok majdnem kétharmadának pénzügyi gondot jelent a karácsonyi készülődés
christmas-3015973_1280.jpg

A magyarok majdnem kétharmadának pénzügyi gondot jelent a karácsonyi készülődés

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. december 17.

Gazdaság

A 40 év felettiek egyharmada kölcsönt is felvenne az ajándékok megvásárlásához.

Országosan a megkérdezettek 38 százaléka mondta azt, hogy nem okoz számára pénzügyi gondot az ünnepi készülődés. A 23-29 évesek egyötöde, a 30-39 évesek egytizede, a 40 év felettieknek pedig az egyharmada viszont azt tervezi, hogy a karácsonyi ajándékok megvásárlásához bankkölcsönt vesz fel.

Ez azért jelentősen árnyalja a kormánynak azon kijelentéseit, hogy a magyar gazdaság jól teljesít, és a magyar emberek soha nem éltek olyan jól, mint most.

A budapestiek mindössze 47 százalékának egyáltalán nem jelent anyagi terhet a karácsony – derül ki a Budapest Bank megbízásából készített kutatásból, amelyet a Világgazdaság idézett keddi számában. Ajándékokra átlagosan 58 ezer forintot terveznek fordítani a megkérdezettek.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.