A kormány szerint Vajna Tímea örökölte a kaszinókat, Vajna Tímea szerint nem biztos
VajnaTimea_top_story_lead.jpg

A kormány szerint Vajna Tímea örökölte a kaszinókat, Vajna Tímea szerint nem biztos

  • narancs.hu
  • 2019. december 17.

Gazdaság

Nagy a kavarodás, időbe telik, mire ki fog derülni, kinél landolt a tízmilliárdokat termelő biznisz.

A 24.hu érdeklődte meg a kormánynál, ki a néhai Andy Vajna kaszinóinak tényleges tulajdonosa. Mivel állami koncessziókról van szó, a kormánynak tudnia kell, ki a valódi tulaj.

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter válasza eléggé egyértelmű volt: a kaszinók tényleges tulajdonosa 2019. január 20-án bekövetkezett haláláig Vajna András György, majd a 2019. október 15-i átláthatósági nyilatkozat szerint Vajna Tímea.

A cégiratok alapján talán egyértelműnek is tűnik a helyzet, hiszen az offshore cégháló végén valóban úgy tűnik, mintha Vajna Tímea lenne.

Vajna elvileg 123 millió dollárnyi cégvagyont örökölt, és a kaszinók is elég jól jövedelmeznek. Tavaly 9,6 milliárd forint nyereséget termeltek adózás után, és összesen 12,2 milliárd forint osztalékot fizetett ki a kaszinókat összefogó cég.

Ehhez képest Vajna Tímea rendszeresen arról panaszkodik, hogy szűkösen él, a férjének a vagyontárgyait adogatja el, viszi árverésre, hogy meg tudjon élni. Pedig az egyik Vajna-cég vezetőjeként havi 12500 eurós (négymillió forintos) fizetést biztosan felvesz.

Figyelmébe ajánljuk