A Mészáros-Szíjj párosé az MKB 91 százaléka

  • narancs.hu
  • 2019. április 9.

Gazdaság

Szíjj vett egy újabb adag részvényt.

Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szijj László a meglévő 32,9 százalékos MKB-pakettje mellé megszerezte az irányítást a 10 százaléknyi részvényt birtokló Eirene Magántőkealapot kezelő cég felett, amely hamar nevet és vezért is váltott - írja az Mfor.

A Gazdasági Versenyhivatal március 7-én engedélyezte Szíjj Lászlónak, hogy megszerezze a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. feletti irányítást, és, hogy befolyása alá kerüljön a Minerva-csoportot alkotó többi vállalkozás is, a Minerva Pénzügyi Zrt. és a Minerva Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.  A cégbíróság a napokban be is jegyezte a változást.

A két Metis-alapon keresztül Mészáros az MKB 48,6 százalékos részvényét birtokolja. Szíjj László tavaly decemberben lett a bank közvetett tulajdonosa, amikor megvásárolta Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérétől, Szemerey Tamástól a BanKonzult Finance Befektetési Zrt.-t, amely a 32,9 százalékos mértékben MKB-részvényes Blue Robin Investment S.C.A. tulajdonosa. Ehhez csapta hozzá most a tiszakécskei vállalkozó a Minerva egytizedes banki részesedését, így Mészáros és Szíjj együttesen már 91,5 százalékos gazdái az MKB-nak.

Figyelmébe ajánljuk