Távozik a zászlóshajó éléről Mészáros jobb keze, a birodalom ügyintézője

  • narancs.hu
  • 2019. április 8.

Gazdaság

Mert minden idejében Mészárosék legújabb nagy dobását készíti elő.

Távozik a Konzum és Opus Igazgatóságából Jászai Gellért – írja a 24.hu a Konzum közleményére hivatkozva.

A karácsonyi Magyar Narancsban részletesen bemutattuk Jászai Gellért pályafutását, aki a mára hatalmasra duzzadt Mészáros-birodalom egyik legfontosabb vezetője lett. Pályafutása bővelkedik meglepő húzásokban és fordulatokban, a semmiből húzott fel milliárdos birodalmat, ami aztán összeomlott hatalmas hiteleket hagyva maga után. Soha nem derült ki, kinek dolgozott a kétezres évek elején, de üzletelt szinte mindenkivel, aki számít. Volt közös biznisze Csányi Sándorral, de boltolt Simicska Lajossal, Rogán Antallal, Medgyessy Péterrel és Leisztinger Tamással is, egyik fejlesztése érdekében még törvénymódosítást is kieszközölt, olyan négypárti nagykoalíciót összehozva, melyre azóta sem volt példa.

Első nagy ígérete a Balaton felfejlesztése volt, ehhez mintegy nyolcmilliárd forint értékben felvásárolta szinte az összes tómenti kempinget az SCD nevű cégével. Kicsit sem visszafogottan azzal járta körbe a sajtót, hogy a „turisztika Molját” akarja megalkotni. A kempingek fejlesztése mellett új szállodák és kikötők építése, fellendülő konferencia- és egészségturizmus, lovas- és horgászfalu, golfpálya kiépítése is szerepelt a tervekben.

Noha a céget a tárgyalásokon és a nyilvánosság felé is Jászai képviselte elsősorban, a nyolcmilliárdos kempingfelvásárlás és a nagyratörő tervek láttán mindenki azt találgatta, vajon ki állhat az SCD mögött, hiszen az állítólagos angol befektetőről nem derült ki semmi.

Ennek ellenére Jászai bejutott a kormányhoz, állítólag Orbánnak is tudta prezentálni terveit, amelyeket aztán – így a hivatalos verzió – a pénzügyi válság sodort el. Ma ő a Mészáros nevével fémjelzett hatalmas birodalom egyik legfőbb intézője.

A csendes magyar: bemutatjuk Mészáros Lőrinc agyát, a birodalom ügyintézőjét

Pályafutása bővelkedik meglepő húzásokban és fordulatokban. Többnyire úgy tűnt, hogy Jászai Gellért csak a végrehajtója volt a nagyívű beruházásoknak, ám az máig nem derült ki, kik állhattak ezek mögött. Egyik nagy bukása után évekig külföldön dolgozott, de ma már ő a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb irányítója.

Jászai április 30. után már a szintén Mészáros érdekeltségéhez tartozó 4iG Nyrt.-re koncentrál. Ez azért is érdekes információ, mert ez az a kormányközeli informatikai vállalat, ami az utóbbi időben sorra nyeri az állami tendereket. Múlt héten pedig arról is írtunk, hogy iparági információk szerint a cég a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlását tervezi.

Mészáros Lőrinc most megmutathatja, tényleg okosabb-e Zuckerbergnél

Terjeszkedne a Mészáros-birodalom informatikai érdekeltsége. Piaci pletykák szerint a Mészáros-birodalom informatikai vállalata, a 4iG Nyrt. megvásárolhatja a T-Systems Magyarország Zrt.-t, a Magyar Telekom csoport tagját. Az Index szerint Mészárosék egyszerre több vasat tarthatnak a tűzben, korábban felmerült, hogy érdeklődnek a Telenor vagy a Magyar Telekom egésze iránt is.

Figyelmébe ajánljuk