A MOL elnöke szerint nincs ellátási probléma a benzinkutakon

  • narancs.hu
  • 2022. március 10.

Gazdaság

Hernádi Zsolt átmeneti üzemanyaghiányról beszél.

Miközben arról érkeznek hírek, hogy az autósok országszerte megrohamozzák a benzinkutakat, sorok állnak a töltőállomásokon és készlethiány miatt több kút is kénytelen bezárni, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai. Ezt azzal magyarázta, hogy a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Az igazi probléma Hernádi szerint az, a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, amelyek ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki a MOL elnöke. Hozzátette: földgázban még nagyobb ez a kitettség, ugyanis máshonnan nem nagyon lehet pótolni, ezért baj lenne, ha az oroszok megemelnék az árát, Hernádi szerint azonban ez senkinek nem az érdeke.

Esztergomban 12 milli?rd forintos sz?llodafejleszt?s val?sul

 
Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A MOL elnökének elmondása szerint a cég nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni.

Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat

– hangsúlyozta Hernádi, aki szerint csak a 70, 80, 100 literes mennyiségi korlátozások fordulhatnak elő, de egy személygépjármű megtankolása nem fog problémát jelenteni.

Az árstoppal kapcsolatban elmondta, a május 15-i határidő továbbra is áll, a rendelkezés eltörlésére pedig akkor kerül sor, ha lejjebb mennek az üzemanyagárak, ám álláspontja szerint a közeljövőben nem valószínű, hogy ez bekövetkezik. Hernádi Zsolt hangsúlyozta: a MOL pénzügyileg stabil cég, az árstop nem fogja megrendíteni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk