Az amerikai Forbes-nak is szemet szúrt Mészáros Lőrinc meseszerű gazdagodása

  • narancs.hu
  • 2019. március 6.

Gazdaság

Három pontban foglalták össze a siker receptjét.

Forbes listázta a glóbusz leggazdagabbjait és ahogy tegnap mi is megírtuk, az az örvendetes dolog történt, hogy idén már kettő magyar büszkélkedhet e nemes cím birtoklásával, ugyanis Csányi Sándor mellett felkerült az összeállítás 2057. helyére Mészáros Lőrinc is.

A magazin azonban nem csak listáz, hanem minden dollármilliárdosról készít egy rövid, 3-4 pontos bemutatást is. Az Index szúrta ki, Mészáros Lőrinc üzleti teljesítményének összefoglalója meglehetősen egyszerűre sikeredett.

A valóban meseszerű történet az ő olvasatukban így néz ki:

  • Mészáros Lőrinc 1990-ben Orbán Viktor miniszterelnök szülővárosában, Felcsúton alapított egy kis gázszerelő céget.
  • Orbán a településen létrehozta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, és Mészárost megtette elnöknek
  • Az üzletember cége, a Mészáros & Mészáros Kft. komoly építőipari szereplő lett a magyar kormánytól kapott megbízásoknak köszönhetően.

Ha olvasónkban ezen a ponton hiányérzet támadna, akkor ajánljuk egy korábbi írásunkat, melyben igyekeztünk összegyűjteni e nagyszabású birodalom felépülésének kiemelkedő pontjait.

„Ha eszel, őt növeszted"

Orbán Viktor embere lassan bekebelezi az országot, mára nincs olyan megye, ahol Mészáros Lőrincnek vagy a családjának ne lenne valamilyen érdekeltsége. Az országban közel száz helyen vannak jelen valamilyen formában a felcsúti milliárdos cégei, és külföldön is terjeszkedik. Térképen ábrázoljuk a magyar gazdasági csodát.

Neked ajánljuk