Az ellenzéki városokat kötbérrel bünteti, de milliárdokat pumpál a Fradiba az MVM

  • narancs.hu
  • 2023. január 20.

Gazdaság

A veszteséges állami vállalat évente minimum 1 milliárddal segíti Kubatov klubját.

Decemberben négy éves szponzorációs szerződést kötött a Fradival a monopolhelyzetben lévő állami energiaszolgáltató, az MVM: évente nettó 6,6 millió euró, valamint 1 milliárd forint megy az állami cégtől a Fradinak, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 3.6 milliárd forint – írja a K-Monitor. A következő évben tehát mintegy 5 milliárd Ft-tal segíti a zöld-fehéreket az MVM úgy, hogy az állam amúgy százmilliárdokkal segíti ki a céget a rezsicsökkentés fenntartása miatt. Az MVM a 2022-es első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta.

A HVG.hu két napja írt arról, hogy az MVM több száz milliós kötbéreket fizettet azokkal az önkormányzatokkal, amelyek túl sokat spóroltak, és kevesebbet fogyasztottak a részükre lekötött gázból.

A Fradi elnöke a Fidesz-alelnök Kubatov Gábor.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk