Bezárja az IBM a váci gyárát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 15.

Gazdaság

Mexikóba helyezik át a gyártást. 

Bezárja az IBM a váci, tárolószervereket gyártó üzemét – értesült a Telex. A lap szerint az amerikai cégcsoport ezen leányvállalata, az IBM Data Storage Systems (DSS) Kft. jogutód nélkül megszűnik. Az alkalmazottak nagyjából augusztus végéig tudják meg, hogy ki meddig marad, és milyen csomaggal távozhat. A lap forrásától úgy tudja, a cég korrekten jár el mindenkivel, de a gyártást Mexikóba helyezi át.

„A váci gyártó létesítményt bezárjuk, de az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítjuk, és otthonról fognak dolgozni”

– reagálta a vállalat a lap megkeresésére. 

„A munkavállalók – az illetékes üzemi tanáccsal/szakszervezettel folytatott megbeszéléseknek megfelelően – olyan végkielégítési csomagban részesülnek, amely megfelel az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak. A javasolt végkielégítési csomag konkrétumait nem hozzuk nyilvánosságra” – írta még az IBM. 

A vállalat közlése szerint Guadalajara fogja gyártani az összes IBM háttértároló terméket. A gyártás javasolt áthelyezése annak eredménye, hogy az IBM folyamatosan felülvizsgálja termékei gyártásának leghatékonyabb módját. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk