Megkapják a pénzüket a szállásadók, fizet a Booking

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 13.

Gazdaság

Technikai hiba állt a háttérben, de a politikus közbelépett.

Lezárulni látszik a Booking.com szállásközvetítő portál kifizetései körül kialakult probléma, hétfőn megkapják a pénzüket a szállásadók. Az elmúlt hetekben több magyarországi szállásadó is azzal szembesült, hogy a Booking nem utalja át a számlájukra a lefoglalt szállások díját. Ez azoknál a szállásoknál fordult elő, ahol a szállásdíjat a közvetízőnek fizették ki a vendégek, majd a cég utalta tovább a szállásadónak járó összeget. Ez a rendszer rendkívül kényelmes a vendégek számára, hiszen a portál felületén kártyás fizetést tudnak indítani, nem szükséges átulalással, készpénzes fizetéssel bajlódni.

Most azonban a szállásadók nem kapták meg a pénzüket. Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, valamint az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként konzultációt kezdeményezett a Booking.com vezetőivel, írta a Spabook. Az egyeztetések is érdemben hozzájárulhattak ahhoz, hogy az Ujhelyinek tett ígéretek szerint hétfőn a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

A Booking azzal magyarázta a hibát, hogy új könyvelési szoftverre álltak át, mivel a régi már nem bírta a megnövekedett forgalmat. Az átállás azonban nem sikerült zökkenőmentesen, így előállt az a helyzet, hogy a régi már, az új pedig még nem működött. A hiba, úgy tűnik elhárult, a jövő héten kiderül, valóban így van-e. Annyi bizonyos, hogy a cég nem küzd semmiféle finanszírozási nehézséggel, tehát nem arról van szó, hogy ne volna meg a szállásadóknak járó összeg. Az más kérdés, hogy ezt miért egy politikus közbelépésével lehetett csak elintézni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk