Év végére érkezett meg a kis benzinkutak támogatása

  • narancs.hu
  • 2022. december 23.

Gazdaság

Eredetileg a nyári időszakra hirdették meg a támogatást. 

A vidéki üzemanyag-ellátás zavartalanságának garantálása érdekében a kormány célzott segítséget nyújtott a kisbenzinkutakat üzemeltető, hazai kis- és középvállalkozásoknak – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a támogatási program 2022 márciusától kezdve három ütemben került meghirdetésre, az érintett vállalkozások a március és szeptember közötti hónapokra részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot tett ki.

Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a kormány. E támogatások kifizetése a napokban megkezdődött.

A teljes, 7 hónapot felölelő időszakban összességében 554 vállalkozás részesülhetett mintegy 17,15 milliárd forintnyi támogatásban. Ezáltal a kormányzati támogatás 934 kisbenzinkút folyamatos, zavartalan működéséhez, valamint az ott dolgozók munkahelyének megőrzéséhez járult hozzá – áll a közleményben.

A Telex megkereste Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét, aki megerősítette a hírt, a szeptember végéig járó pénzt kifizették karácsonyig, bár az eredeti megállapodás arról szólt, hogy korábban érkezik az előleg. Októberre és novemberre legalább azoknak a cégek támogatását kérik, amelyeknek a Mol nem szállított üzemanyagot. Egri Gábor hozzátette, hogy a literenkénti támogatásból körülbelül nyolc forintot elvitt a szállítási költség, számolt be a Telex. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk