Háború előtti szinten az európai gázárak

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Gazdaság

Az enyhe tél és az alternatív útvonalak miatt kisebb a kereslet az orosz  gázra.

Utoljára a háború előtt, februárban láttunk olyan gázárakat az európai piacon, mint most – írja a Guardian. Az egy hónapra előre kötött gázszerződésekben szerdán már csak 76,78 eurót kérnek egy megawattóráért, csütörtökre ez az összeg végül hat euróval több volt a Refinitiv adatközlő cég szerint.

Az oroszok háborúja arra ösztönözte az európai országokat, köztük az erős iparral rendelkező és nagy energiaigényű Németországot, hogy alternatív forrásokat keressen. Kedden az európai tározók töltöttsége 83,2 százalékon állt, ami megfelel a májusi 80 százalékos célnak. Novemberben a töltöttség a 95 százalékot is elérte.

Mindez azért is érdekes, mert a magyar köztévében és a kormánymédia lapjaiban visszatérő toposz, hogy Európa fázik. (444)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk