Hétfő estére ismét 413 forint fölé emelkedett az euró

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Gazdaság

Nem tett jót az árfolyamnak Matolcsy éles kritikája.

Hétfő reggel minimális elmozdulással kezdett a forint az euróval szemben, ekkor még 410 körül járt a jegyzés, estére viszont már 413 környékére gyengült a forint – írja a Portfolio.hu

Ez egy napon belül 0,9 százalékos gyengülést jelent. A reggeli 410-es indulás után a délutáni órákban már nem sokkal 413 alatt járt a forint az euróval szemben, estére azonban már át is vitte a jegyzést. A lap szerint a nap második felében Matolcsy György jegybankelnök szavai okoztak kilengést a forint piacán, miután az MNB elnöke szokatlanul kemény kritikával illette a kormány gazdaságpolitikáját. A forint gyengülése ezzel összhangban indult el 410 környékéről egészen 412, majd 413 fölé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk