Így fog kinézni az MBH Bank „felhőkarcoló”-együttese

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Gazdaság

Nagyot álmodnak Mészáros Lőrinc bankjánál.

Már lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek az MBH Bank új székházának látványtervei. A „nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket” soroló rendeletből pedig az is kiderül, hogy a három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet.

 
Látványtervek az MBH Bank Róbert Károly körúton épülő főhadiszállásához
Fotó: MBH Bank
 

 

 
 
Fotó: MBH Bank
 

 

 
 
Látványtervek az MBH Bank Róbert Károly körúton épülő főhadiszállásához
Fotó: MBH Bank
 

 

A projekt generáltervezője a Finta és Társai Építész Stúdió Kft., ugyanaz a cég, amely a Mol-toronynál is ezt a szerepet töltötte be. A három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadik elsődlegesen bérbeadásra lett tervezve. A keleti torony 90 méteres, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méteres lehet majd. Az épületegyüttest a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút 23. szám alatt építik meg egy közel 13 ezer négyzetméteres telken.

Az MBH Bank akadozó működéséről ebben a cikkünkben írtunk. Az is kiderül belőle, hogy az MBH Zrt. zárt körben forgó részvényein három kör osztozik: a magyar állam, a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt., ami Global Alfa Magántőkealaphoz tartozik (ez a kiszivárgott információk és adatgyűjtések alapján egyértelműen Mészáros Lőrinc biznisze), valamint a Metis Magántőkealap-kezelő, ami ugyancsak a felcsúti gázszerelőé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk