Kivételes mértékben nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona idén

  • narancs.hu
  • 2021. december 27.

Gazdaság

Van, aki 2021-ben is jó évet zár.

Kiemelkedően jó évet zárnak a tehetősek Magyarországon: 2021 harmadik negyedévére összvagyonuk, egy év leforgása alatt 17 százalékkal, 7077 milliárd forintra nőtt. Ez a tendencia a koronavírus-járványtól függetlenül folytatódni fog jövőre is – írja az rtl.hu a Blochamps Capital elemzésére hivatkozva.

Kivételes növekedéssel, produktív évet tudhatnak maguk mögött a pandémia 2. évében a tehetősek, ám közülük is elsősorban a legfelső réteg, azaz a 300 millió forint feletti vagyonnal rendelkezők örülhetnek.

– fogalmazott Karagich István.

Az elemzés szerint miközben a vagyonok markánsan gyarapodtak, a vagyonosok száma nem nőtt érdemben. A jelenlegi számlaadatok nagyságrendileg a 2014-es év végi adatnak felel meg, ami a gyakorlatban mindössze 22-25 ezer ügyfelet takar. Karagich István szerint a vagyonnövekedés várhatóan intenzív mértékben folytatódik majd a következő 2 évben is: 2022 végén a kezelt privátbanki vagyon összege meghaladhatja a 8 ezer milliárd, 2023 decemberére pedig a 9 ezer milliárd forintot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk